Created by Japanese designers Hirai Tosiaki and M.Yukishita exclusively for the Canon website, this set of papercrafts of traditional Cantonese dishes can be used as decoration or as games for children.
Dim sum is a wide variety of small Cantonese dishes traditionally enjoyed in restaurants during brunch.
Most modern dim sum dishes are associated with Cantonese cuisine, although dim sum dishes also exist in other Chinese cuisines.
In the 10th century, when the city of Canton began to experience an increase in commercial travel, many people frequented teahouses for small tea meals called "yum cha."
Yum cha includes two related concepts. The first is "jat zung loeng gin", which literally translates to "one cup, two items".
This refers to the custom of serving tea house customers two food items, savory or sweet, to complement the tea.
The second is dim sum, which literally translates as "touching the heart", the term used to designate the small foods that accompanied the tea.
Criados pelos designer japoneses Hirai Tosiaki e M.Yukishita exclusivamente para o site da Canon, este conjunto de papercrafts de tradicionais pratos cantoneses podem ser usados como decoração ou como playset para crianças.
Dim sum é uma ampla variedade de pequenos pratos cantoneses tradicionalmente apreciados em restaurantes durante o brunch.
A maioria dos pratos de dim sum modernos está associada à culinária cantonesa, embora pratos de dim sum também existam em outras culinárias chinesas.
No século X, quando a cidade de Cantão começou a experimentar um aumento nas viagens comerciais, muitas pessoas frequentavam casas de chá para refeições pequenas com chá, chamadas de "yum cha".
Yum cha inclui dois conceitos relacionados. O primeiro é "jat zung loeng gin", que se traduz literalmente como "uma xícara, dois itens".
Isso se refere ao costume de servir aos clientes da casa de chá dois itens alimentares, salgados ou doces, para complementar o chá.
O segundo é o dim sum, que se traduz literalmente como "tocar o coração", o termo usado para designar os pequenos alimentos que acompanhavam o chá.
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